Direnen Edebiyat, 8 Yaşında!

Tasfiye, 8. yılını 40. sayısıyla tamamladı.

Tasfiye’nin 40. Sayısının şairleri Sema Erdoğan Başaran, Nurettin Durman, Tuba Kaplan ve Şahin Gürçay.

İkbal Zeynep Dursunoğlu’nun “Diyalektik”, Ahmet Örs’ün “Âliye” başlıklı çalışmalarıyla Özhan Uçan’ın çevirdiği Haruki Murakami’nin “Ölüme Başka Bir Yol”u bu sayının hikâyeleri.

Ümit Aktaş “Bırakın Ölüler Ölüleri Gömsün” başlıklı yazısında yeni İslamcı paradigma ihtiyacını tartışırken Beytullah Önce “Devlet ve Piyasa Baskısına Karşı Alternatif Pedagoji İhtiyacı” adlı çalışmasında eğitimdeki kuşatmaları aşacak imkânları arıyor. Yavuz Uzer’in “Toplumsal Arkeoloji” yazısı ise arkeolojinin siyasal/toplumsal boyutunu çok yönlü olarak tartışmaya açıyor.

Ayşe İrem Can, Büşra Nur Söylemez, Fatma Oral, İkbal Zeynep Dursunoğlu ve Nurten Tuncer’in “Türkiye’de Kentsel Dönüşüme Kısa Bir Bakış” çalışması kentsel dönüşüm adı altında şehir merkezlerinde yaratılan rantı ve dönüşüme maruz kalan halkın endişelerini göstermeyi amaçlıyor.

Ayşenur Bulut bir yandan Rohat Alakom’un “Türk Edebiyatında Kürtler” kitabını diğer yandan da Ayfer Tunç’un romanlarını toplumsal çürüme bağlamında tartışıyor.

Tasfiye’nin 40. sayısı ile başlayan “2000 Sonrası Öykücüsü Ne Söylüyor?” seri dosyasının ilk hikâyecileri Ahmet Örs’ün değerlendirmesi ile Ahmet Büke ve Sümeyye Sevim’in değerlendirmesiyle Hümeyra Şahin. Derginin en sonunda ise Ahmet Örs’ün sohbet serisinden “Karşılaşmalar” yer alıyor.

Etiket(ler): , , , , , , , , , , , , , , , , , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Bir yanıt yazın