Mahremiyetin tükenişi

“Müslüman coğrafyada kızların böyle bir başarıya ulaşması öteki coğrafyalara göre kat kat önemli ve değerli. Spora başlama yaşını genellikle on yaşın altı olarak kabul edersek Türkiye’de bu spora girecek kız sayısı Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’ya göre çok daha düşük. Çünkü kız çocukların önemli bir bölümünün o kıyafetle spor yapması aileleri tarafından bırakın desteklenmeyi kabul edilemez bir durum olarak görülüyor.” diyor Mahfi Eğilmez, 4 Ekim Salı’nın Radikal gazetesinde, Avrupa şampiyonasında 3. olan bayan voleybol takımını tebrik ettiği  “Belgrad’dan geliyorum” başlıklı yazısında ve desteğinden dolayı Vakıfbank genel müdürü Süleyman Kalkan’ı da tebrik etmeyi unutmuyor.

Aslında Eğilmez’in yazısındaki “Müslüman coğrafya” vurgusu önemli. Çünkü Müslüman coğrafyanın mahremiyete verdiği önem ortada. Kapitalizmin günümüzdeki en işlevsel araçlarından biri olan spor da mahremiyeti ilga ve ifşa edecek usullerle icra ediliyor.

Kız çocuklarının yazarın ifadesiyle “o kıyafetle” spor yapmasını elbette Müslüman aileler istemez. İlköğretimden liseye, üniversiteden kamusal alanlara kadar başörtüsünün yasaklandığı bir vasatta, “o kıyafetle” sporu özendirerek tesettürü ve İslami ahlakı kişiden ve toplumsal yaşamdan uzaklaştıranların bugünkü muhafazakâr geçmişli iktidardan olması da garip bir çelişkidir.

 

Etiket(ler): , , , .Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Mahremiyetin tükenişi için 1 cevap

  1. Enes Malikoğlu diyorki:

    Teniste de etek boylarının kısalmasıyla ilgili kurallar Batı’da uzun süre tartışılmasına rağmen yürürlüğe girdi. Batı’nın sporu bile pornografik bir nesneye dönüştürme hevesi korkunç boyutlara vardığının göstergesi.

Bir cevap yazın